Η μέθοδος Therasuit βασίζεται σε εντατικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Το σημείο κλειδί είναι ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, σχεδιασμένο πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση. Η βελτίωση της μυϊκής δύναμης σε παιδιά με τετραπληγία ή διπληγία  ομαλοποιεί τον μυϊκό τόνο, αυξάνει την δύναμη και την αντοχή, καθώς και την ενεργητική δύναμη. Όλα αυτά βοηθούν το παιδί να λειτουργήσει καλύτερα στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Η στολή Therasuit  είναι ένα μαλακό, ιδιοδεκτικό δυναμικό ορθοτικό μέσο και χρησιμοποιείται συνδυαστικά με το πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.  Στόχος του είναι να βελτιώσει την ιδιοδεκτικότητα δηλαδή την πίεση από τις αρθρώσεις, συνδέσμους και μύες, να μειώσει τα παθολογικά αντανακλαστικά και να βελτιώσει να φυσιολογικά πρότυπα κίνησης. Βελτιώνει επίσης την συμμετρία του κορμού, την ισορροπία και την θέση του σώματος στον χώρο.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μέθοδος Therasuit  για παιδιά με τετραπληγία και διπληγία είναι άλλο ένα εργαλείο στο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, το οποίο θα πρέπει να αποτελείται από διάφορες μεθόδους, με σημείο αναφοράς την νευροεξελεκτική αγωγή (Bobath).

Share This